Return to search

Design av IT-stöd för rondmöten inom sjukvården : Vilken information är nödvändig för att stödja sjukvårdspersonal vid rondmöten i en intensivvårdssituation? / Design of IT-support for round meetings in health care : What is necessary information to support health care personnel at round meetings in an intensive health care situation?

Patientövervakning och rondmöten är centrala aktiviteter i all sjukvård. Teknik som tagits fram för patientövervakning och rondmöten är relativt underutvecklad vad gäller överblick och mötesstöd. En fallstudie genomfördes med två observationer och en fokusgruppintervju på intensivvårdskliniken vid Linköpings universitetssjukhus. Syftet med fallstudien var att ta fram grundläggande informationskrav för att stödja sjukvårdspersonal vid möten och ronder i en intensivvårdssituation. Målet var att utveckla en övergripande design för ett digitalt arbetsbord. Designperspektivet utgick från Activity-centered design. Studien visar att sjukvårdspersonalen som stöd vid rondmöten behöver övergriplig information om patienten. En lägesvy för rond har därför utvecklats för ett digitalt arbetsbord.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:liu-80820
Date January 2012
CreatorsBenjaminsson, Josef, Nilsson, Frida
PublisherLinköpings universitet, Institutionen för datavetenskap, Linköpings universitet, Filosofiska fakulteten, Linköpings universitet, Institutionen för datavetenskap, Linköpings universitet, Filosofiska fakulteten
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.018 seconds