Return to search

"För att jorden inte ska bli sjuk" : Vilka kunskaper om tekniska system tar barn till sig i ålder fyra till fem vid en strukturerad aktivitet.

Syftet med denna studie är att undersöka fyra till femåringars tidigare kunskaper om, samt hur de tar till sig kunskap om ett tekniskt system- i en strukturerad aktivitet. Studien är genomförd med kvalitativa intervjuer, aktivitet samt en deltagande observation vid en efterföljande lek, där barnen fick möjlighet att utforska pantsystemet. I studien deltog sammanlagt åtta barn i fyra till fem års ålder, där barnen först fick svara på en för-intervju så att forskarna kunde ta reda på barnens förkunskaper. Sedan blev barnen introducerade för en aktivitet med material där pantsystemet blev presenterad för dem. Efter aktiviteten blev det efterföljande lek som genomfördes med en deltagande observation där barnen fick undersöka pantsystemet, därefter blev det efterintervju för att ta reda på vad barnen har tagit till sig av kunskap. Resultatet i studien visar att barnen har förmåga att ta till sig kunskaper om det tekniska systemet om pantning genom sitt görande och svar på frågorna.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:kau-71199
Date January 2019
CreatorsRörby Adolfsson, Tonje, Hammar, Karin
PublisherKarlstads universitet, Institutionen för pedagogiska studier (from 2013), Karlstads universitet, Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0018 seconds