Return to search

Digital rettighetsstyring i IPTV : En transparent metode for ende-til-ende beskyttelse av IPTV. / Digital Rights Management in IPTV : A transparent method for end-to-end protection of IPTV.

Denne rapporten beskriver en metode og et prototypesystem for beskyttelse av IPTV. Utgangspunktet for oppgaven er et konkret behov for beskyttelse i et eksisterende IPTV-system. Behovet er basert på krav fra rettighetshaverne om tilstrekkelig beskyttelse av deres intellektuelle eiendom (i form av filmer, TV-serier og -programmer) mot uautorisert tilgang og kopiering. Ved hjelp av en prototype viser vi en transparent metode for ende-til-ende beskyttelse av IPTV. Løsningen er uavhengig av videoavspiller, mediaserver og innholdsformat. Den innholdsagnostiske egenskapen ved løsningen begrenser muligheten for å benytte spesialiserte metoder for videokryptering. Vi baserer oss derfor på den standardiserte krypteringsalgoritmen AES i CTR-modus, med mulighet for å velge alternative algoritmer. Det foreslås også en enkel selektiv krypteringsalgoritme for å begrense mengden av videodata som krypteres. Disse krypteringsmetodene tar hensyn til behovet for distribusjon av videodata med unicast- og multicast. Løsningen benytter sanntidsbytte av krypteringsnøkler. Denne nøkkeldistribusjonen er implementert ved å bruke en sikker unicast-kanal mellom klientapplikasjonen og serveren.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:ntnu-10213
Date January 2005
CreatorsAndersen, Christian, Moe, Lars
PublisherNorges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageNorwegian
Detected LanguageNorwegian
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0024 seconds