Return to search

"Omsorg - lärande, allt går i vartannat" : En studie utifrån föräldrars uppfattning om och förskollärares tolkning av förskolans uppdrag.

Studiens syfte är att ta reda på vad föräldrar till barn i förskolan år 2012 anser vara viktigast samt hur väl resultatet överensstämmer med förskollärarnas tolkning av uppdraget. Undersökningsinstrumentet som använts är en kvantitativ webbaserad enkät för föräldrarna. 66 föräldrar valde att delta genom att rangordna tio olika påståenden. De fyra förskollärarna som deltog i studien fick skriftligt fylla i samma enkät utifrån fyra olika perspektiv. Studien innehar även kvalitativt undersökningsinstrument då samtal fördes med förskollärarna om de bägge respondentgruppernas resultat. Påståendena i enkäten är formulerade utifrån Skolverkets Läroplan för förskolan (2010) som är en del av förskollärarnas uppdrag. I resultatet framkom det att föräldrarna ansåg det viktigast att deras barn erbjuds en god omsorg i förskolan. Det minst viktiga var att deras barn får utveckla kunskaper med hjälp av digitala verktyg. I resultatet framkom att förskollärare ansåg det mest viktigt att barn får stöd i sin sociala utveckling. Det minst viktiga ansågs vara att föräldrarna gavs stöd i uppfostran av barnen.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-21941
Date January 2012
CreatorsJonasson, Veronica, Heinander, Malin
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap, PPI, Linnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap, PPI
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0024 seconds