Return to search

Entrepreneurial Capability: Examining Opportunity Pursuit in Multiple Contexts

El paisatge competitiu ràpid i canviant ha desafiat les empreses a tornar-se més emprenedores. En comptes de caure a la trampa de les forces sempre canviants del mercat, algunes empreses mostres una gran agilitat, ja que llancen incansablement nous productes, serveis i processos. Aquestes empreses estan impulsades per una recerca continuada d’oportunitats que aportin un ús millor i més profitós dels seus recursos. L’habilitat d’orquestrar els recursos d’una empresa i la capacitat per crear oportunitats són el tema d’aquesta tesi. Aquesta habilitat, que he denominat “capacitat emprenedora” (CE), es defineix com la capacitat total d’una empresa per fer servir els recursos interns i externs amb l’objectiu de perseguir oportunitats de manera continuada. Per això, la finalitat d’aquesta tesi és proporcionar una comprensió minuciosa de la CE i analitzar-ne la variabilitat en cinc contextos diferents.
Estudiar la CE permet examinar l’emprenedoria a escala d’empresa mitjançant l’aplicació d’una perspectiva de capacitat, que se centra en l’orquestració que fan les empreses dels seus recursos i de les seves capacitats per desenvolupar oportunitats. El desenvolupament d’oportunitats exigeix a les empreses que integrin les seves capacitats col•lectivament per transformar-les en accions. Promulgar oportunitats amb èxit no tracta de tenir diverses capacitats individuals que pertanyin a àrees funcionals diferents, sinó de saber reconfigurar-les, ja que així es vinculen els diversos recursos i s’incentiven noves oportunitats. Així doncs, a la tesi presento un enfocament sobre les capacitats i les accions de les empreses.
La tesi està dissenyada com un compendi de publicacions i la formen set capítols. A més de la introducció i les conclusions, els cinc capítols restants representen cinc papers individuals que analitzen la CE en múltiples contextos. Això reflecteix un elevat grau de diversitat, que permet elaborar un estudi detallat sobre la CE en diversos contextos. Al seu torn, se centra en les diferències entre els tipus d’oportunitats que es persegueixen i les seves implicacions per integrar les capacitats de les empreses. / El rápido y cambiante paisaje competitivo ha desafiado a las empresas a volverse más emprendedoras. En lugar de caer en la trampa de las fuerzas siempre cambiantes del mercado, algunas empresas muestran una gran agilidad, puesto que lanzan nuevos productos, servicios y procesos incansablemente. Estas compañías son impulsadas por una continua búsqueda de oportunidades que aporten un mejor uso y un mayor provecho de sus recursos. La habilidad de orquestar los recursos de una empresa y la capacidad para crear oportunidades son el tema de esta tesis. Esta habilidad, a la que he denominado “capacidad emprendedora” (CE), se define como la capacidad total de una empresa para utilizar sus recursos internos y externos con el objetivo de perseguir oportunidades de forma continuada. Por eso, la finalidad de esta tesis es proporcionar una comprensión minuciosa de la CE y analizar su variabilidad en cinco contextos distintos.
Estudiar la CE permite examinar el emprendimiento a nivel de empresa mediante la aplicación de una perspectiva de capacidad, que se centra en la orquestación que realizan las empresas de sus recursos y capacidades para desarrollar oportunidades. El desarrollo de oportunidades exige a las empresas que integren colectivamente sus capacidades para transformarlas en acciones. Promulgar oportunidades con éxito no trata de tener varias capacidades individuales que pertenezcan a distintas áreas funcionales, sino de saber reconfigurarlas, ya que así se vinculan los diferentes recursos y se incentivan nuevas oportunidades. Por lo tanto, en la tesis presento un enfoque sobre las capacidades y las acciones de las empresas.
La tesis está diseñada como un compendio de publicaciones y formada por siete capítulos. Además de la introducción y las conclusiones, los cinco capítulos restantes representan cinco papers individuales que analizan la CE en múltiples contextos. Esto refleja un elevado grado de diversidad, que permite elaborar un estudio detallado sobre la CE en varios contextos. A su vez, se centra en las diferencias entre los tipos de oportunidades que se persiguen y sus implicaciones para integrar las capacidades de las empresas. / The rapidly changing competitive landscape has challenged companies to become more entrepreneurial. Instead of falling prey to ever-changing market forces, some firms have shown great agility as they relentlessly introduce new products, services, and processes. These companies are driven by a continuous quest for opportunities that put their resources to better and more profitable use. The ability to orchestrate firms’ resources and capabilities to realize opportunities is the topic of this dissertation. I refer to this ability as entrepreneurial capability (EC), which is defined as a firm’s overall capacity to use its internal and external resources to continuously pursue opportunities. Therefore, the purpose of this dissertation is to provide a fine grained understanding of EC and examine its variability across five different contexts.
Studying EC allows the examination of firm-level entrepreneurship by applying a capability perspective, which focuses on firms’ orchestration of their resources and capabilities to develop opportunities. Opportunity development requires firms to collectively integrate their capabilities to transform them into actions. Successful enactment of opportunities is not about individual capabilities belonging to different functional areas but rather their reconfiguration, which links diverse resources and spurs new opportunities. Thus, this dissertation brings forward a focus on firms’ capabilities and actions.
This dissertation is designed as a compendium of publications and is comprised of seven chapters. Besides the introduction and conclusion, the five remaining chapters represent five individual papers that examine EC in multiple contexts. This reflects a high degree of diversity, which allows a close investigation of the manifestation of EC in several contexts. In turn, this brings focus on the differences among the type of opportunities pursued and their implications for integrating firms’ capabilities.

Identiferoai:union.ndltd.org:TDX_URL/oai:www.tdx.cat:10803/117484
Date24 June 2013
CreatorsAbdelgawad, Sondos Galmal Eldin Sobhy
ContributorsZahra, Shaker A., Svejenova, Silviya, Universitat Ramon Llull. ESADE-BS - Política d'Empresa, Direcció de Recursos Humans i Sistemes d'Informació
PublisherUniversitat Ramon Llull
Source SetsUniversitat Ramon Llull
LanguageEnglish
Detected LanguageSpanish
Typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis, info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Format221 p., application/pdf
SourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess, ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Page generated in 0.0019 seconds