Return to search

”Mina medarbetare ska känna att vi knackar inte sten vi bygger pyramider” : En kvalitativ studie om medarbetarengagemang från ett chefsperspektiv. / “My employees should feel that we don’t chisel stones we build pyramids” : A qualitative study on employee engagement from a manager perspective.

Bakgrund och syfte: De som har en betydande inverkan på hur arbetet kring medarbetarengagemang bedrivs är cheferna. Studiens syfte var därför att undersöka hur chefer inom organisation X arbetar för att öka medarbetarnas engagemang. Författarna ville också förstå chefernas skäl till att arbeta med detta och vilka organisatoriska förutsättningar de får för att utföra arbetet. Metod: Studien har en kvalitativ forskningsdesign. Resultat: Förstå medarbetarnas behov och låta dem påverka sitt arbete är betydande faktorer för medarbetarnas engagemang. Därför är det viktigt att kommunicera på ett öppet och trasperent sätt. Chefernas förutsättningar att öka medarbetarnas engagemang bygger på deras frihet att utforma arbetet som de själva vill. Slutsatser: Chefernas arbete liknar till stor del de arbetssätt som tidigare forskning rekommenderar. Organisation X uppfattas ha en avsaknad av tydliga riktlinjer för hur arbetet ska bedrivas. Samtidigt uppskattar cheferna sin handlingsfrihet. Vidare kan det vara fördelaktigt om organisation X implementerar det pågående kulturarbetet på hela organisationen.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:liu-166626
Date January 2020
CreatorsNorell, Amanda, Pålsson, Märta
PublisherLinköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0021 seconds