Return to search

"Vart ska jag få hjälp?" En kvalitativ studie om personer med dubbel problematik och deras upplevelser av vård och behandling.

Sammanfattning Föreliggande studie utgår från människor med en dubbel problematik gällande psykisk ohälsa och missbruk. Syftet med studien är att utifrån insatsmottagarens egna erfarenheter och berättelser undersöka deras upplevelser av den vård, de insatser och det arbete som utförts gällande deras dubbla problematik. Studien har utgått från en kvalitativ metod där empirin har samlats in i form av sex semi-strukturerade intervjuer med personer som har eller har haft en samtidig problematik mellan psykisk ohälsa och missbruk där de fått någon form av behandling, antingen en samtidig behandling eller en behandling för den enskilda problematiken. Resultatet visar att det finns stort utrymme för förbättring gällande behandling av personer med en dubbel problematik. Bland annat framkom det att vården ofta brast gällande individanpassning, och att en samverkan kring personernas problematiker var ovanligt. Resultatet kan vara av vikt för yrkesverksamma som arbetar inom instanser där brukare med denna typ av dubbla problematik kan förekomma, då det kan bidra till en ökad förståelse för vad som behövs ytterligare i behandling och vård för dessa personer.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:oru-51950
Date January 2016
CreatorsPeterson, Lovisa, Jennifer, Wanche
PublisherÖrebro universitet, Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete, Örebro universitet, Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0015 seconds