L’objectiu principal d’aquesta tesi és dissenyar un programa pilot d’acompanyament a l’esportista on el projecte personal sigui l’eina per afrontar les transicions de la carrera esportiva. En segon terme, una vegada dissenyat, ens proposem identificar la seva utilitat i respostes al ser exposat i treballat pels i les esportistes. El marc on s’ha desenvolupat el programa pilot és el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès. El propòsit d’aquest treball es descriure amb la millor precisió possible els diferents aspecte que poden ajudar en el desenvolupament holístic de l’esportista d’Alt Nivell i Alt Rendiment. Amb l’objectiu final de poder assolir una retirada esportiva el més saludable possible.
És per aquesta raó que aquesta tesi consta de diferents estudis, amb els que es vol descriure la població del CAR, com a exemple de població d’Alt Nivell i Alt Rendiment, per esports en la seva majoria Olímpics i d’esports individuals. Finalment amb els diferents perfils i peculiaritats justificar l’ús del programa Excel·lència i Transicions (Èxits) per aquest perfil d’esportistes, amb l’objectiu de facilitar o recolzar el desenvolupament holístic durant tota la carrera esportiva, posant especial atenció en les diferents transicions normatives que l’esportista viurà durant la seva carrera esportiva i en els altres aspectes de desenvolupament personal.
El disseny aplicat és no experimental, de tipus evolutiu transversal (Montero i León, 2007), es van avaluar grups de diferents edats, en un mateix moment, amb la finalitat de comparar-los i analitzar les seves característiques generals i personals respecte a la seva situació actual en diferents àmbits.
Tanmateix, amb l’objecte d’assolir una comprensió més completa dels constructes, aquesta investigació combina una dimensió qualitativa i quantitativa.
En la part quantitativa es van utilitzar diferents qüestionaris i entrevistes amb preguntes tancades. La part qualitativa es va fer amb preguntes obertes a les entrevistes i també es va fer servir l’observació i el registre de notes en les diferents sessions de grup programades. Així com amb la intervenció individual que es va realitzar de diferents esportistes, per fer la prova pilot del programa, i que van demanar un acompanyament després dels primers estudis. / El objetivo principal de esta tesis es diseñar un programa piloto de acompañamiento al deportista donde el proyecto personal sea la herramienta para afrontar las transiciones de la carrera deportiva. En segundo término, una vez diseñado, nos proponemos identificar su utilidad y respuestas al ser expuesto y trabajado por los y las deportistas. El marco donde se ha desarrollado el programa piloto es el Centro de Alto Rendimiento Deportivo de Sant Cugat del Vallès. El propósito de este trabajo es describir con la mayor precisión posible los diferentes aspecto que pueden ayudar en el desarrollo holístico del deportista de Alto Nivel y Alto Rendimiento. Con el objetivo final de poder alcanzar una retirada deportiva lo más saludable posible.
Es por esta razón que esta tesis consta de diferentes estudios, con los que se quiere describir la población del CAR, como ejemplo de población de Alto Nivel y Alto Rendimiento, para deportes en su mayoría Olímpicos deportes individuales. Finalmente con los diferentes perfiles y peculiaridades justificar el uso del programa Excelencia y Transiciones (Éxitos) para este perfil de deportistas, con el objetivo de facilitar o apoyar el desarrollo holístico durante toda la carrera deportiva, poniendo especial atención en las diferentes transiciones normativas que el deportista vivirá durante su carrera deportiva y en los demás aspectos de desarrollo personal.
El diseño aplicado es no experimental, de tipo evolutivo transversal (Montero y León, 2007), se evaluaron grupos de diferentes edades, en un mismo momento, con el fin de compararlos y analizar sus características generales y personales con respecto a la su situación actual en diferentes ámbitos.
Sin embargo, con el objeto de lograr una comprensión más completa de los constructos, esta investigación combina una dimensión cualitativa y cuantitativa.
En la parte cuantitativa se utilizaron diferentes cuestionarios y entrevistas con preguntas cerradas. La parte cualitativa se hizo con preguntas abiertas a las entrevistas y también se utilizó la observación y el registro de notas en las diferentes sesiones de grupo programadas. Así como con la intervención individual que se realizó de diferentes deportistas, para hacer la prueba piloto del programa, y que pidieron un acompañamiento después de los primeros estudios.
Identifer | oai:union.ndltd.org:TDX_UAB/oai:www.tdx.cat:10803/42301 |
Date | 05 April 2011 |
Creators | Regüela Sáez, Susana |
Contributors | Torregrosa, Miquel, Roca i Balasch, Josep, Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació |
Publisher | Universitat Autònoma de Barcelona |
Source Sets | Universitat Autònoma de Barcelona |
Language | Catalan |
Detected Language | Spanish |
Type | info:eu-repo/semantics/doctoralThesis, info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
Format | 198 p., application/pdf |
Source | TDX (Tesis Doctorals en Xarxa) |
Rights | ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs., info:eu-repo/semantics/openAccess |
Page generated in 0.0091 seconds