Return to search

Litteratur i undervisningen, en tillgång för elevers lärande? : En litteraturstudie kring litteraturs användning i undervisningen i årskurs F-3. / Literature in education, a resource for student learning? : - A literature study about the use of literature in primaryeducation.

syftet med denna konsumtionsuppsats är att ta reda på vad forskning visar kring litteratur i undervisningen och hur det kan vara en tillgång för elevers lärande. Studien fokuserar på vetenskapliga artiklar med resultat riktat på årskurs F-3. Resultatet av denna konsumtionsuppsats har utgångspunkt i15 internationella studier. Dessa har granskats och analyserats och därefter strukturerats i fyraövergripande teman med tillhörande underrubriker. Dessa teman är att arbeta med litteratur i undervisningen, skönlitteraturs effekt på elevers lärande, jämförelse mellan litteraturtyper och lärares roll. Resultatet visar att litteratur bör integreras i stor omfattning i undervisningen i år F-3 för att bidra till elevers lärande. Det visar även på att skönlitteratur och facklitteratur bör få större plats i klassrumssituationer och bli ett komplement till den traditionella läroboken. Innehållet i studien kan verksamma lärare ta del av för att få en påminnelse om att litteratur i undervisningen är viktigt och bör integreras i större utsträckning. Vi som snart yrkesverksamma lärare kommer ta inspiration av detta till vår undervisning.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:liu-137070
Date January 2016
CreatorsÖrjeman, Johanna, Hjertstedt, Lina
PublisherLinköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0062 seconds