Return to search

Hur främjas innovationsförmåga? : En jämförande studie som undersöker likheter och skillnader mellan ledar- och medarbetarperspektivet.

Syfte: Syftet med studien är att jämföra hur innovationsförmågan främjas i ett stort globalt företag utifrån ett ledarskapsperspektiv och ett medarbetarperspektiv. Metod: Studien är en jämförande studie som tillämpar kvalitativ metod med en induktiv ansats. Den empiriska insamlingen genomfördes med semistrukturerade intervjuer. Resultat: Denna studie visar vikten av gemenskap, öppet klimat, förtroende, minskade hierarkiska kanter, tydlig kommunikation, flexibilitet och inspirerande ledarskap. Ledare har ett otroligt stort inflytande på innovationsförmågan och kreativitet. Ett innovationsfrämjande ledarskap tycks vara det öppensinnade, engagerande och teambyggande. Samarbetet och gemenskapen i arbetsgruppen är essentiellt för kreativitet och innovativationsförmåga.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-44931
Date January 2019
CreatorsLiljestrand, Anna, Johnsson, Michelle
PublisherMälardalens högskola, Akademin för innovation, design och teknik, Mälardalens högskola, Akademin för innovation, design och teknik
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0113 seconds