Return to search

Utveckling och dimensionering av skridsko till vibrationsbalk för betonggjutning / Development and dimensioning of a skate for vibration screed used when casting concrete

I ett klimat av hög konkurrens måste företag ständigt arbeta med att utveckla och förbättra sina produkter för att kunna konkurrera på marknaden. Swepac är ett företag som är specialiserade på utveckling av betongbearbetande utrustning och huvudmålet med denna studie är skapa lönsamhet och utrymme för enklare tillverkning för en av deras produkter samtidigt som alla funktioner bibehålls. Den nuvarande produkten kostar mer att producera än vad försäljningspriset inbringar och produkten i fråga är en skridsko till en vibrationsbalk för betonggjutning. För att lyckas med detta utförs en produktutvecklingsprocess, hållfasthetsberäkningar och en kostnadsuppskattning.  I arbetet har kända och relevanta vetenskapliga metoder använts för att uppnå de satta målen. Resultatet presenteras i form av ett nyframtaget koncept med materialval och tillverkningsmetoder. En analys utfördes för att kunna dra slutsatser om det nyframtagna konceptets funktionalitet och lönsamhet.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-64533
Date January 2017
CreatorsNilsson, Billy, Karlsson, Erik
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för maskinteknik (MT), Linnéuniversitetet, Institutionen för maskinteknik (MT)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0016 seconds