Return to search

Traditionell matematikundervisning duger väl? : En litteraturstudie om alternativa undervisningsmetoder i matematik och hur dessa kan påverka elevers prestationer i och attityder till matematik. / Traditional mathematics education, is not that good enough? : A literature study about alternative educational methods in mathematics and how these can affect students' achievements in and their attitudes towards mathematics.

Utifrån vår erfarenhet är traditionell undervisning den undervisningsmetod som används främst i de svenska klassrummen. Lärarutbildningen har till största del haft en kritisk inställning till traditionell undervisning. Syftet i denna litteraturstudie är därför att granska vilka alternativa undervisningsmetoder forskning skriver om i matematikämnet. Vidare granskas hur dessa undervisningsmetoder kan påverka elevers prestationer i och attityder till matematik. Litteraturstudien har genomförts genom att samla in, granska och bearbeta forskning som besvarar studiens syfte.  Resultatet av litteraturstudien visar att alternativa undervisningsmetoder påverkar elevers prestationer i och attityder till matematik mer positivt i jämförelse med traditionell undervisning. Det framkommer även att olika matematikundervisningsmetoder kan ge möjlighet att utveckla olika förmågor hos elever. Ett krav för detta är att undervisningsmetoderna introduceras för eleverna. Det är också viktigt för att undervisningsmetoderna inte ska påverka elevernas attityder negativt.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:liu-129064
Date January 2016
CreatorsWalfridsson, Elin, Sanfridson, Sofia
PublisherLinköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0016 seconds