Return to search

Svenska organisationers utnyttjande av ny teknik : En studie om svenska kommuners IT-avdelningars syn på ny teknik och deras faktiska handhavande

Stora organisationer anses ofta vara trångsynta vad gäller sin syn på ny teknik och sitt nya sätt att arbeta. De måste ofta genomgå många processer innan beslut kan tas och förändringar kan ske. Om så skulle vara fallet uppstår ett problem i form av att organisationerna inte följer med utvecklingen och därigenom blir kontraproduktiva. Skulle dessa teorier stämma för exempelvis svenska kommuners IT-avdelningar upplyses ett problem som i längden kan drabba oss själva, det vill säga Sveriges medborgare. För att kunna belysa problemet har denna studie använt sig av Windowsverktyget PowerShell för att få ett mätverktyg som kan påvisa om IT-avdelningar är restriktiva mot förändringar inom tekniska områden. Med hjälp av en enkätundersökning kunde vi frambringa kvantitativ data som i sin tur kunde visa att det tidigare nämnda problemet påträffas. Slutsatsen är att kommunerna själva tycker att de har en positiv syn på ny teknik och nya arbetssätt men att deras handlingar bevisar annat.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-45488
Date January 2015
CreatorsRikardsson, Douglas, Källqvist, Erik
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för datavetenskap (DV), Linnéuniversitetet, Institutionen för datavetenskap (DV)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0203 seconds