Return to search

"Om jag inte förstår, så frågar jag" : Kommunikation och bemötande mellan nyanlända föräldrar och pedagoger. / "If I don't understand, I'll ask" : Communication and treatment between newly arrived parents and educationists.

Studiens syfte är att ur ett interkulturellt perspektiv få insyn och kunskap om hur föräldrarna till barn som kommer som nyanlända till Sverige uppfattar mötet med svenska förskolan. Studien har utförts med hjälp av en kvalitativ forskningsmetod och undersökningsinstrumentet som kommer att användas är en intervjuguide. Deltagarna i intervjuerna är nio nyanlända föräldrar på fem olika förskolor i två olika kommuner, varav en förskola endast har nyanlända barn. Resultat i studien visar att nyanlända föräldrar uppfattar att det finns mycket kontakt med förskolan och att den första kontakten skedde med tolk eller på engelska. Kontakten och bemötandet fungerar bra och pedagogerna gör sitt bästa för att lyckas skapa bra kommunikation och bemötande. Det framkommer även i studiens resultat att kulturer ser olika på tid samt att användandet av tolkar i kommunikationen mellan de nyanlända föräldrarna och pedagogerna fungerade mindre bra. Studien kommer att avslutas med en diskussion där syftet, resultatet, bakgunden och det teoretiska perspektivet diskuteras och problematiseras.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-48651
Date January 2016
CreatorsEriksson, Carolina, Olsson, Josefine
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV), Linnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0014 seconds