Return to search

Användning och utveckling av digitala administrativa system för skogsentreprenörer / Usage and development of digital administrative systems for forest entrepreneurs

Idag är applikationer, program och system såväl i datorer som i mobiler ständigt närvarande i våra liv. Digitala system används av flertalet olika branscher, bland annat skolan, fastighetsbranschen och inom skogsbranschen. Flera skogliga företag och föreningar har idag utvecklat egna digitala system för att sköta deras administration. Bland dessa skogliga företag finns ATA Timber AB som har utvecklat det digitala administrativa systemet Objekthanteraren (OH) för deras entreprenörer och inköpare. Syftet med studien var att beskriva och utvärdera ett digitalt, administrativt system för entreprenörer, samt att analysera om det finns ett samband mellan entreprenörernas användning av systemet och faktorer som IT-kunskaper, att de kör för flera olika företag och liknande. 92% av maskinförarna ansåg att systemet var lätt att hitta i. Några samband mellan användningen av systemet och faktorer som exempelvis IT-kunskaper och erfarenhet av liknande system kunde påvisas. En genomgång av systemet och en användarguide var önskvärt bland maskinförarna.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-96636
Date January 2020
CreatorsHultén, Elin, Johansson, Martina
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för skog och träteknik (SOT), Linnéuniversitetet, Institutionen för skog och träteknik (SOT)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.002 seconds