Return to search

"Får jag var med?" : En kvalitativ intervjustudie kring pedagogers erfarenheter om hur barn kliver in i lek samt hur pedagogers förhållningssätt ser ut kring att stötta barn in i lek.

Studiens syfte var att generera fördjupad kunskap utifrån pedagogers erfarenheter kring hur barn går tillväga för att få tillgång till lek samt hur pedagogers förhållningssätt ser ut kring att stötta barn in i lek. Frågeställningarna vår studie utgick från var: Vilka strategier anser pedagoger att barn använder för att få tillträde till lek samt Hur förhåller sig pedagoger till att stötta barn vars tillträdesstrategier inte leder till lek? De teoretiska perspektiv vi utgått från är Corsaros tillträdesstrategier samt Vygotskijs sociokulturella perspektiv för att tolka och förstå vår empiri. Studien bygger på tio intervjuer som genomförts med pedagoger verksamma på olika förskolor. Slutsatsen är att Request for access var den vanligaste förekommande tillträdesstrategin. Påståendet ”alla får vara med” har visats sig vara komplext och kan ses på olika sätt. Vidare är slutsatsen att pedagogens roll är betydelsefull. Dels för att upptäcka, dels för att stötta barn som har svårigheter att få tillträde till en pågående lek.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-38111
Date January 2017
CreatorsLarsson, Lars, Malm, Maria
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0016 seconds