Return to search

Den viktiga grunden : En studie om läs-och skrivinlärning / The important foundation : Astudy about early literacy teaching

Syften med studien är att undersöka vilka läs- och skrivinlärningsmetoder verksamma lärare använder sig av samt vilken syn lärarna har på läs- och skrivinlärning. Våra frågeställningar berör även de faktorer som påverkar läs- och skrivinlärningsprocessen. Studien är en kvalitativ intervjustudie där fyra verksamma lärare har deltagit. Intervjuerna är gjorda i tre olika kommuner i södra Sverige. Resultatet visar att lärarna använder sig till största del av Phonics metoden men med inslag av andra metoder. Lärarna tryckte på vikten av att kunna alternera mellan olika metoder för att kunna tillgodose alla elevers behov. Resultatet visar även att samtliga lärare betonade att läs- och skrivinläringen är en viktig grund för elevers kommande skolgång.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-32513
Date January 2014
CreatorsLundin, Rebecca, Sveningsson, Marie
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV), Linnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0113 seconds