Return to search

"Se upp för avståndet mellan vagn och plattform när du stiger på!" : En kvalitativ fallstudie om arbetsgivares kommunicerade Employer Branding och medarbetares upplevelser i praktiken

Syfte: Syftet med denna studie är undersöka arbetsgivarens kommunicerade Employer Brand och medarbetarnas uppfattningar om den förmedlade informationen samt vilka konsekvenser relationen kan leda till. Metod: En kvalitativ fallstudie med en empirisk grund där dataproduceringen har skett via intervjuer. Slutsats: Organisationen vill förmedla utrymme och uppmuntran till utveckling. En dissonans i vad för information som förmedlas och hur det tillämpas i verkligheten skapar besvikelse och omotiverad personal. Utveckling på arbetet sker inom ramen för förutbestämda metoder och regelverk som inte stämmer överens med personalens uppfattning innan anställningen. En stark företagskultur ter sig däremot rädda upp arbetsgivarvarumärket och skapar en homogen grupp som vidare ökar graden av personal som fullföljer sitt arbete.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-48594
Date January 2015
CreatorsRydén, Sara, Sedman, Clara
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE), Linnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0019 seconds