Return to search

Jämförande av kvalitet på extruderade profiler under nya produktionsförhållanden, på Profilgruppen / Comparison of quality of extruded products under new production conditions, at Profilgruppen

Dagens extruderande industrier blir allt mer efterfrågade på grund av sin förmåga att producera komplicerade geometrier med hög hållfasthet. Men för att bibehålla sin placering i den konkurrentkraftiga marknaden måste utveckling göras. Därför är målet med denna rapporten att undersöka en utvald profil som har producerats i olika produktionsförhållanden, för att se hur kvaliteten förhåller sig mellan de olika produktionsförhållandena. Detta har genomförts genom drag- och hårdhetsprover som har utförts på de olika profilerna, resultatet av detta gav en uppfattning att det faktiskt finns mätbar skillnad. För att konkret säga vad som ska göras för att neutralisera skillnaden, finns det alldeles för många faktorer och parametrar inblandade. Därför hade ett experiment där en produkt produceras med en parameterändring i taget för att se vad det är som påverkar resultatet rekommenderas.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-96634
Date January 2020
CreatorsJonasson, Gunnar, Ingvarsson, Alexander
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för maskinteknik (MT), Linnéuniversitetet, Institutionen för maskinteknik (MT)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf, application/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess, info:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0016 seconds