Return to search

Skillnaden mellan diagnostiseringen på flickor med autism gentemot pojkar samt dess konsekvenser på fritidshemmet / Differences Between Diagnosing Girls and Boys with Autism and the Consequences During After-school Programs

I detta arbete undersöks teorin att flickor diagnostiseras senare än pojkar, och vad detta möjligen har för konsekvenser på fritidshemmet, både för personal, övriga elever och de elever med autism. Varför och vilka möjliga skillnader det finns som kan påverka diagnostiseringen för flickor. Syftet med arbetet är att besvara följande frågeställningar; • Hur visar sig diagnosen autism hos flickor? • Finns det skillnader i diagnosen mellan flickor och pojkar? • Vilka konsekvenser får detta för flickorna på fritidshemmet? Arbetet beskriver vidare om vilka konsekvenserna blir på fritidshemmet både för fritidshemmet och eleven själv. Resultatet visar att flickor med autism på fritidshem är ett område som tidigare inte är utforskat i större utsträckning. För att besvara dessa frågeställningar har pedagoger med erfarenhet deltagit i vår undersökning, som arbetar i skolverksamhet och personer med erfarenhet av flickor med autism utöver skolverksamhet. En del av de informanter som deltog kände att de inte hade tillräckligt med kunskap om flickor med autism, och/eller flickor med autism på fritidshemmet. Resultatet visar även att flickor med autism som inte får stöd riskerar utveckla psykisk ohälsa som exempelvis ångest och depression.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mau-37141
Date January 2020
CreatorsNilsson, Nina, Åsa, Salmose
PublisherMalmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS), Malmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0022 seconds