Return to search

Hur styr fastighetsbolagen sina verksamheter ur ett hållbarhetsperspektiv? : En jämförande studie mellan allmännyttiga- och privata fastighetsbolag.

Problemformulering: Hur styr fastighetsbolagen sina verksamheter ur ett hållbarhetsperspektiv och varför är det viktigt?   Syfte: Syftet med studien är att beskriva och analysera hur fastighetsbolagen styr sina verksamheter med ett hållbarhetsfokus. Genom en ökad förståelse vill vi utforma en modell som förklarar styrningen ur alla tre dimensionerna kopplat till företagets verksamhet.     Metod: I denna studie användes en abduktiv forskningsansats. En kvalitativ studie har genomförts där sex respondenter från två olika grupper, allmännyttiga- och privata fastighetsbolag, intervjuats. Utformandet av den teoretiska referensramen har genomförts med hjälp av vetenskapliga artiklar, litteratur och internetkällor.    Slutsats: Resultaten visar att samtliga fastighetsbolag styr sitt hållbarhetsarbete utifrån tre dimensioner med den ekonomiska aspekten som utgångspunkt. Genom ett strukturerat och tydligt förhållningssätt styr bolagen sin verksamhet med hjälp av uppsatta mål och policys. Studien visar också att när verksamheten styr sitt hållbarhetsarbete utifrån dessa förhållningssätt gynnar det fastighetsbolagens intressenter.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:hh-42829
Date January 2020
CreatorsJohansson, Caroline, Björk, Julia
PublisherHögskolan i Halmstad, Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap, Högskolan i Halmstad, Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0024 seconds