Return to search

Lärplattan som pedagogiskt verktyg : En intervjustudie med åtta förskollärare om och hur lärplattan används för ett lärande i matematik. / Tablets as an educational tool in preschool. : An interview study with 8 preschool teachers using tablets in teaching mathematics.

En kvalitativ studie där syftet är att öka kunskaperna kring om och hur förskollärare använder sig av lärplattan som pedagogiskt verktyg i förskolan, samt om den används i ett matematikutvecklande syfte. Studien tar avstamp i det sociokulturella perspektivet och som metod används semistrukturerade intervjuer som genomförts med åtta förskollärare. Resultatet visar att det finns flera olika sätt att arbeta med lärplattan som pedagogiskt verktyg. Förskollärares förhållningsätt gentemot lärplattan är avgörande för hur lärplattan används i verksamheten. Lärares ämneskunskaper i matematik visade sig vara avgörande för i vilken mån förskollärare kan synliggöra matematiken i användandet av lärplattan. En slutsats som studien presenterar är att arbetet med lärplattan som pedagogiskt verktyg är komplext då verktyget finns, men kunskaperna både inom matematik och digital kompetens varierar.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-35853
Date January 2017
CreatorsEriksson, Helena, Tegesjö, Cecilia
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0023 seconds