Return to search

Följ min röst. : Hur påverkar stereo-positionering av yttrande instruktioner navigation i ett labyrintsamarbetsspel? / Follow my voice. : How does stereo positioning of spoken instructions affect navigation in a co-operative labyrinth game?

Till denna undersökning har en artefakt i form av en spelprototyp skapats där olika labyrinter används i samband med panorerade röstkommandon för att undersöka auditiv navigation. Det som mäts är tid och antal misstag som görs under labyrinterna som sedan jämförs mellan tre grupper som navigeras med antingen mono, korrekt panorering eller inkorrekt panorering på röstkommandona.Då navigation främst använder visuell information bidrar denna undersökning med forskning kring hur röst och panorering kan användas till auditiv navigation. På grund av att röst är ett vanligt och effektivt kommunikationssätt är det ett enkelt verktyg att bruka i vardagen. Resultaten tyder på att korrekt panorering ledde till färre misstag jämfört med de andra panoreringarna. Däremot uppstod ingen större skillnad tidsmässigt mellan panoreringarna.Denna spelprototyp skulle kunna utvecklas till spel i form av “Audio Games” eller “Serious Games” genom att implementera ytterligare funktioner som kan höja underhållningsfaktorn eller utmaningen i lärandet.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:his-18614
Date January 2020
CreatorsPalm, Ida, Walfridsson, Katarina
PublisherHögskolan i Skövde, Institutionen för informationsteknologi, Högskolan i Skövde, Institutionen för informationsteknologi
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0011 seconds