Return to search

Andraspråkselevers upplevelser av läs- och skrivinlärning : En kvalitativ studie som undersöker några andraspråkselevers erfarenheter av litteracitet och deras attityder till flerspråkighet / L2 speakers' experiences of the acquisition of reading and writing skills : A qualitative study that examines the experiences of a few L2’s literacy and their attitudes towards multilingualism.

Syftet med den här studien är att undersöka andraspråkselevers upplevelser av läs- och skrivinlärning och möjligheter att utvecklas på sitt modersmål i undervisningen. Studiens resultat tolkades utifrån sociokulturellt perspektiv på lärande. Vi har intervjuat 13st elever på olika skolor i årskurs 2 och 3 för att se hur de ser på detta även vad de har för attityder till flerspråkighet. Resultat visar att flerspråkighet har en viktig social betydelse för eleverna. Eleverna upplevde även glädje av läs-och skrivaktiviteter trots att vissa samtidigt upplevde svårigheter med det. Däremot upplevde eleverna begränsade möjligheter att prata, skriva eller läsa på sitt modersmål i klassrummet.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-35861
Date January 2017
CreatorsMårtensson, Frida, Sellén, Karin
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0084 seconds