Return to search

Ska jag ladda ner den här applikationen? : En kvalitativ studie om förskollärares beskrivning i arbetet med applikationer.

Syftet med studien är att få en fördjupad kunskap om förskollärares arbete med applikationer på förskolan. Vi använde oss av en kvalitativ metod med semistrukturerade intervjuer. Tio yrkesverksamma förskollärare blev intervjuade från sex olika förskolor. Studien utgår från det sociokulturella perspektivet där applikationerna betraktas som redskap. Insamlat material har analyserats utifrån en tematisk analys. Resultatet visar att förskollärarna uttrycker att de har ett medvetet arbetssätt vid valet och användandet av applikationer. Applikationer används som ett komplement vid temaarbete och projekt. Slutsatsen av studien belyser vikten av förskollärares medvetenhet och digitala kompetens i arbetet med applikationer för att kunna dra nytta av möjligheter som applikationer erbjuder.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-48844
Date January 2020
CreatorsBerglund, Charliana, Kaka, Suva
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0018 seconds