Return to search

En kvantitativ studie om medarbetarnas delaktighet i arbetet med konflikter / A quantitative study about employee’s participation with work concerning conflicts

Studiens syfte är att belysa området konflikter med avgränsning till det förebyggande arbetet innan en konflikt har skett. Syftet är att undersöka hur utvecklande delaktighet som en variabel påverkar effektiviteten i det förebyggande arbetet med konflikter. Det är även att undersöka variabeln statisk delaktighet och hur den påverkar effektiviteten i att förebygga konflikter. Detta gjordes genom en enkätundersökning där urvalet var medarbetare på IT-företag. Undersökningen skickades till 64 IT-chefer vilket ledde till 72 respondenter i enkätundersökningen. För att analysera och bearbeta det insamlade materialet användes en univariat analys samt statistikprogrammet SPSS. Slutsatsen av studien är att respondenterna upplever att delaktigheten bidrar positivt till effektivitet i arbetet med att förebygga konflikter. Genom att organisationen och ledaren ger dem tydliga direktiv och rutiner i hanteringen för konflikter och detta leder till att medarbetarna är mer delaktiga.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-70260
Date January 2018
CreatorsWiberg, Sara, Gustafsson, Sara
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik och lärande (PEL), Linnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0021 seconds