Return to search

Eldoradoresan - från identitetskris till trendigt lågpris : En kvalitativ fallstudie om hur företag kan kommunicera en ny varumärkesidentitet.

För dagens marknadsförare är förståelse för och kunskap om sina kunder grundläggande för att tränga igenom med sitt budskap i mediabruset. I synnerhet på en konkurrensutsatt marknad såsom i livsmedelsbranschen. Det är viktigt att förmedla en tydlig varumärkesidentitet för att särskilja sig från sina konkurrenter och på vilket sätt samt i vilka kanaler varumärket kommuniceras spelar en avgörande roll.   Syftet med denna studie har varit att ur ett företagsperspektiv undersöka hur ett varumärke genom strategiska marknadsföringsåtgärder kan kommunicera en ny varumärkesidentitet. Studien avser även att skapa förståelse för varför ett företag väljer att rikta sin kommunikation till endast ett segment.   Studien är en fallstudie över hur varumärket Eldorado har kunnat kommunicera en ny varumärkesidentitet i ett specifikt segment. I studien har en kvalitativ forskningsmetod tillämpats där semistrukturerade djupintervjuer genomförts med de företag som varit involverade i arbetet med Eldorado samt ett utomstående företag.   Resultatet av studien visar på att fundamenten för att kommunicera en ny varumärkesidentitet utgörs av att skapa en enhetlig identitet och image med en tydlig värdegrund, som sedan kommuniceras genom att integrera aktuella händelser och använda kanaler som passar målgruppen. Studien påvisar också att det är viktigt att identifiera det mest lönsamma segmentet att kommunicera till vid begränsade resurser. En viktig del i arbetet är även att ta tillvara på insikter kring målgruppens intressen och omvärld.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-96882
Date January 2020
CreatorsGidoff, Adina, Håkansson, Emelie, Linde, Emma
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för marknadsföring (MF), Linnéuniversitetet, Institutionen för marknadsföring (MF), Linnéuniversitetet, Institutionen för marknadsföring (MF)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0022 seconds