Return to search

Three essays on entrepreneurship

El tema de l’emprenedoria com un camp d'investigació és àmpliament reconegut i s'ha afirmat com un important motor de creixement econòmic. Aquesta tesi doctoral consisteix en tres assaigs centrats en l'anàlisi de l'emprenedoria. L'ús de diferents bases de dades i l’aplicació de diferents tècniques metodològiques, tant en el macroeconòmic com a nivell microeconòmic, enriqueix aquesta tesi ja que permet analitzar l’emprenedoria des de diferents punts de vista i ens permet analitzar el fenòmen amb més detall. En particular, aquesta tesi aporta noves evidències sobre tres grans temes: el comportament dinàmic de les taxes empresarials; l'autoocupació com una forma d'escapar del desajust de competències i habilitats al lloc de treball i; l'impacte de les petites empreses en comparació amb les grans empreses en el creixement econòmic.
Els resultats del primer assaig indiquen un impacte positiu de les sortides empresarials en els nivells futurs d’emprenedoria en un país, sent l’efecte major per a emprenedors d’oportunitat. Els resultats mostren algunes implicacions importants per als investigadors i els responsables de les polítiques, atès que la sortida de negocis pot ser superada quan hi ha una motivació necessitat.
Els resultats del segon assaig ens indiquen que no només els auto-empleats són menys probable de declarar tenir desajust de competències i habilitats sinó també que aquells individus que realitzen la transició des de l'ocupació assalariada a l'autoocupació redueixen la seva probabilitat d'inadequació de les qualificacions i competències després d’haver fet la transició.
Els resultats del tercer assaig suggereixen que, de mitjana, la participació de les micro i grans empreses pot haver estat ‘per sobre de l’òptim’ (sobretot en els països d'ingressos més baixos de la UE), mentre que la proporció d'empreses mitjanes poden haver estat ‘sota de l'òptim’ (sobretot en països de majors ingressos de la UE). / El tema del emprendimiento como un campo de investigación es ampliamente reconocido y se ha afirmado como un importante motor de crecimiento económico. Esta tesis doctoral consiste en tres ensayos centrados en el análisis de la emprendeduría. El uso de diferentes bases de datos y la aplicación de diferentes técnicas metodológicas, tanto en el macroeconómico como a nivel microeconómico, enriquece esta tesis ya que permite analizar el emprendimiento desde diferentes puntos de vista y con más detalle. En particular, esta tesis aporta nuevas evidencias sobre tres grandes temas: el comportamiento dinámico de las tasas empresariales; el autoempleo como una forma de escapar del desajuste de competencias y habilidades en el lugar de trabajo y; el impacto de las pequeñas empresas en comparación con las grandes en el crecimiento económico.
Los resultados del primer ensayo indican un impacto positivo de las salidas empresariales en los futuros niveles de emprendimiento en un país, siendo el efecto mayor para emprendedores de oportunidad. Los resultados muestran algunas implicaciones importantes para los investigadores y los responsables de las políticas, dado que la salida de negocios puede ser superada cuando hay una motivación por necesidad.
Los resultados del segundo ensayo nos indican que no sólo los auto-empleados son menos probable que declaren tener desajuste de competencias sino también que aquellos individuos que realizan la transición desde el empleo asalariado al autoempleo reducen su probabilidad de inadecuación de las cualificaciones y competencias después de haber hecho la transición.
Los resultados del tercer ensayo sugieren que, en promedio, la participación de las micro y grandes empresas puede haber estado 'por encima del óptimo' (sobre todo en los países de ingresos más bajos de la UE), mientras que la proporción de empresas medianas pueden haber estado 'debajo del óptimo' (sobre todo en países de mayores ingresos de la UE). / The topic of entrepreneurship as a field of research is widely recognised and it has been claimed as a major driver of economic growth. This doctoral thesis consists of three essays focused on the analysis of entrepreneurship. The use of different databases and the application of different methodological techniques, both at macroeconomic and at microeconomic levels, enriches this thesis by approaching the entrepreneurial activity from different points of view and allow us to analyse the phenomenon much deeper. In particular, this thesis provides new evidence on three broad issues: the dynamic behavior of entrepreneurial rates; self-employment as a way to escape from skill mismatches and; the impact of small versus large firms on economic performance.
The results of the first essay indicate that exits have a positive impact on future levels of entrepreneurial activity in a country, being this effect higher for opportunity entrepreneurs. The results show some important implications for researchers and policy makers given that business exit may be overcome when there is a necessity motivation.
The results of the second essay that not only the average self-employee is less likely to declare being skill-mismatched but also that those individuals who transit from salaried employment to self-employment reduce their probability of skill mismatches after the transition.
The results of the third essay suggest that, on average, the share of micro and large firms may have been ‘above optimum’ (particularly in lower income EU countries) whereas the share of medium-sized firms may have been ‘below optimum’ (particularly in higher income EU countries).

Identiferoai:union.ndltd.org:TDX_URV/oai:www.tdx.cat:10803/308122
Date15 June 2015
CreatorsAlbiol-Sanchez, Judit
ContributorsTeruel Carrizosa, Mercedes, Díaz-Serrano, Luis, Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia
PublisherUniversitat Rovira i Virgili
Source SetsUniversitat Rovira i Virgili
LanguageEnglish
Detected LanguageSpanish
Typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis, info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Format185 p., application/pdf
SourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
RightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs., info:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0024 seconds