Return to search

Ledarskap i Gnosjö : Tre VD:ar i Gnosjös föreställningar om ledarskap och hur de har framkommit / Leadership in Gnosjö : Three CEO's perceptions about leadership and how they have originated

Idag finns det mycket forskning om ledarskap. Det finns även forskning om orten Gnosjö och deras så kallade Gnosjöanda som det pratas om ur ett entreprenöriellt perspektiv. Vi upplever däremot att det finns begränsat med studier om ledarskap i Gnosjö. I denna studie ville vi därför studera ledarskapet i Gnosjö. Genom att intervjua tre VD:ar på tre olika familjeföretag i Gnosjö har vi studerat deras föreställningar om ledarskap och hur de har framkommit. Med tanke på att Gnosjöandan har blivit lite av ett kännetecken för Gnosjö ställde vi oss frågan om den har bidragit till VD:arnas föreställningar om ledarskap. Med hjälp av teorin sensemaking ville vi kunna förklara föreställningarna VD:arna har om ledarskap och vad som ligger bakom att VD:arna har dem.  Vad vi bland annat har sett genom våra intervjuer med VD:arna är att deras tidigare erfarenheter och sociala interaktioner har påverkat dem i vilka föreställningar de har om ledarskap. Vi har även noterat att VD:arnas föreställningar är djupt rotade av den historia Gnosjö har.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-105204
Date January 2021
CreatorsSimonsson, Fanny, Rashidi, Ava
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE), Linnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0068 seconds