Return to search

Högläsning- ett tråkigt moment i undervisningen eller ett positivt tillfälle för inlärning? : - En kvalitativ intervjustudie som jämför några elevers inställning till högläsning i förhållande till några grundskolelärares syfte med högläsning.

Syftet med studien är att undersöka och jämföra några elevers uppfattningar med högläsning i förhållande till några grundskolelärares syfte med högläsning. Med en utgångspunkt i syftet motiveras metoderna observation och semistrukturerade intervjuer som aktuella för studien. Fyra grundskolelärare och fyra elever till respektive grundskolelärare har valts ut för intervjuer och observationer. Resultatet visar att grundskolelärare har olika syften med högläsning samt att elevernas upplevelser av högläsning varierar. I resultatet presenteras även de likheter och skillnader som framkom mellan elevernas uppfattningar och grundskolelärarnas syfte.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-38423
Date January 2017
CreatorsLaakso Lindgren, Felicia, Sillén, Josefine
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0019 seconds