Return to search

Måluppfyllelse genom konkret material i matematikundervisning : Hur fyra lärare använder konkret material för att uppnå ett visst matematiskt mål och hur de bedömer att detta mål är uppnått. / Goal Fulfillment Through Concrete Materials in Mathematics Education  : How four teachers use concrete material to achieve a certain mathematical goal and how they estimate that this goal is achieved.

Syftet med denna studie är att undersöka varför och hur lärare använder konkret material i matematikundervisningen för att uppfylla ett matematiskt mål. Genom att observera och intervjua fyra lärare med erfarenheter inom ämnet, framkommer resultat som visar att lärare är positiva till laborativa arbetssätt men att läroboken upplevs allt för styrande och på så sätt utgör ett hinder. Syftet med det konkreta materialet lyfts inte alltid fram, vilket resulterar i att syftet blir underordnat själva användandet av konkret material. Slutsatsen blir således att måluppfyllelsen inte går att bedöma i de fall aktiviteterna med konkret material inte har ett givet syfte.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-38073
Date January 2017
CreatorsBergner, Malén, Severin, Camilla
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0067 seconds