Return to search

När matematiken är ointressant eller för svår att förstå : En studie om hur några lärare motiverar elever i matematik / When mathematics is uninteresting or too hard to understand : A study on how some teachers motivate students in mathematics

Motivation inom matematikämnet anses av många forskare vara betydelsefullt för kunskapsutvecklingen. Syftet med denna studie var att undersöka hur några lärare i årskurs 1-3 arbetar för att motivera elever som upplever matematiken svår eller ointressant. Datainsamlingen skedde genom fyra intervjuer med verksamma lärare som representerade fyra skolor i två kommuner. De flesta av de intervjuade lärarna menar på att de själva har en väldigt viktig roll i klassrummet för att eleverna ska känna sig motiverade, och att undervisningen bör vara varierad. Ur lärarintervjuerna framkom det dock att ointresse för matematik är mycket ovanligt i grundskolans tidigare årskurser men att arbetet med att motivera elever som finner matematiken svår är ständigt pågående.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-39665
Date January 2014
CreatorsDahlin, Ida, Mohammedian, Farida
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för matematikdidaktik (MD), Linnéuniversitetet, Institutionen för matematikdidaktik (MD)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0017 seconds