Return to search

Röjning - drivkrafter och hinder hos privata skogsägare / Precommercial thinning - driving forces and obstacles among private forest owners

Röjningsbehovet i Sverige är stort och de flesta skogliga myndigheter och organisationer är överens om att röjningsaktiviteten bör öka. Denna studie syftar till att undersöka drivkrafter och hinder hos olika kategorier av privata skogsägare och om detta kan användas av skogsföretag för att öka röjningsaktiviteten genom att anpassa kommunikationen. Studien har genomförts i samarbete med Södra och är gjord i tre steg; webbenkät, kategorisering och intervjuer. Resultaten visar att drivkrafterna ekonomi, fritid och naturupplevelsen samt tillfredställelse/stolthet dominerar i båda kategorierna. Hinderna som dominerar är tid och prioriteringar samt yttre påverkningar. Slutsaten är att drivkrafter och hinder inte skiljer sig nämnvärt mellan olika kategorier av skogsägare och att det inte finns någon anledning att anpassa kommunikationen.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-96509
Date January 2020
CreatorsWilhelmsson, Maria, Jönsson, Frida
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för skog och träteknik (SOT), Linnéuniversitetet, Institutionen för skog och träteknik (SOT)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0079 seconds