Return to search

Motivation och kreativitet - ska vi lira? : En kvalitativ tolkning av samspelet mellan motivation och kreativitet i arbetslivet

Vi har funnit flertalet exempel på forskning som behandlat relationen mellan inre och yttre motivation, samt deras relation till kreativitet. Detta resulterar ofta i en redogörelse för hur ett inbördes samband kan användas för att förstå nivån av motivation och kreativitet. Det visade sig dock att det fanns en avsaknad i form av ett kvalitativt individperspektiv, vilket gjorde att vi vände oss till att öka förståelsen för hur områdena samspelar med varandra i arbetslivet. Vi fann då att ett sådant samspel kan upplevas olika beroende på individen. Vidare såg vi samspelet ur tre olika perspektiv; varför individen ser ett samspel, hur den bibehåller ett samspel och hur ett samspel kan te sig i praktiken. Denna synen framhåller att individens uppväxt och personlighet har en betydande roll i hur samspelet tar sig uttryck när motivation och kreativitet alternerande samarbetar mot en problemlösning.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-85955
Date January 2019
CreatorsStålhand, Henrik, Davoodi, Matin, Debessay, Jonathan
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE), Linnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE), Linnéuniversitetet, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0021 seconds