Return to search

Elevernas motivation inom matematik : En systematisk litteraturstudie om hur elevernas matematiska prestation, motivation och sociala påverkan förhåller sig till varandra. / Pupil’s motivation in mathematics : A systematic literature study of how pupil’s math achievement, motivation and social impacts relate to each other.

Syftet med denna litteraturstudie är att undersöka hur elevernas motivation, prestation och social påverkan förhåller sig till varandra inom ämnet matematik. Hur en elev utvecklar sin motivation och hur den påverkas är komplex. Motivationen påverkas av och påverkar många faktorer så som social påverkan och matematisk prestation. Denna påverkan är individuell och växlar mellan hur en människa tänker, känner och tror om sin egen kompetens. Med detta sagt har lärare idag en stor roll till att bevara och utveckla så väl unga som äldre elevers motivation, för att alla ska kunna få möjlighet att utveckla sin kunskap i en positiv läromiljö. Metoden vi har använt är litteratursökning genom olika databaser och manuell sökning. De databaser vi använt är UniSearch, ERIC och MathEduc. Resultatet visade att prestationen kan påverka elevernas motivation, men motivationen kan även påverkar prestationen. Resultatet visade även att den sociala påverkan var olika i motivation och prestation, beroende på vilken kontext eleverna befann sig i.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:liu-144482
Date January 2017
CreatorsHöijer, Lizette, Svensson, Sanna
PublisherLinköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.002 seconds