Return to search

Arbetet med rytmikinstrument i musikinspirerade förskolor : Förskollärares syn på förutsättningar, mål och kompetens i arbetet med rytmikinstrument / The work with rhythm instruments of music inspired preschools : Preschool Teachers views on the conditions, goals and skills in the work with rhythm instruments

Syftet med studien är att genom fyra intervjuer få förståelse om hur förskollärare i musikinspirerade förskolor ser på sina förutsättningar, vilka mål de strävar efter och vilka kompetenser som behövs. De frågeställningar som besvaras är hur förskollärare beskriver sina mål och förutsättningar att arbeta med rytmikinstrument i sin musikinspirerade förskola samt hur de beskriver sin kompetens i arbetet med rytmikinstrument. Studien är kvalitativ och metoden som används är semistrukturerade intervjuer, som har transkriberats ordagrant. Urvalet bestod av utbildad personal på musikinspirerade förskolor för att kunna utgå från det goda exemplet. För att analysera resultat har vi utgått från Vygotskijs sociokulturella perspektiv. Studiens resultat visar på att förskollärarnas främsta mål är att de genom rytmikinstrument vill förmedla upplevelser och känslor till barnen samt att de ska lära sig musikaliska färdigheter. Förskollärarna ser dock olika på vilka förutsättningar de har och vilken kompetens som behövs i arbetet med rytmikinstrument. Utifrån resultatet har svaren delats in i olika teman.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-59569
Date January 2016
CreatorsPending, Magdalena, Bergman, Anna
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV), Linnéuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0029 seconds