Return to search

Spelkänslans påverkan på prestation : Har kameraskakningar en påverkan på hur bra en spelare presterar? / Gamefeels impact on performance : Does camerashake impact how well a player performs?

Målet med denna studie var att undersöka om spelpoleringseffekter kan påverka spelares prestation. I detta arbete undersöktes specifikt kameraskakningar, och hur en liten skillnad på en effekt som används för att ändra spelarens uppfattning av spelet, kan påverka hur snabbt spelaren klarar spelets utmaningar. Två nästan identiska spelprototyper skapades för att kunna jämföra den tid det tog för testdeltagarna att klara spelet: en med kameraskakningar och en utan. Från testerna som genomfördes visar resultaten ingen mätbar förändring på deltagarnas prestation i prototypen med kameraskakningseffekter. Däremot visar resultatet av denna undersökning på den negativa påverkan som prestationsångest kan ha på prestation.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:his-18728
Date January 2020
CreatorsKristoffersson, Anna, Ahlback Kindestam, Simon
PublisherHögskolan i Skövde, Institutionen för informationsteknologi, Högskolan i Skövde, Institutionen för informationsteknologi
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0025 seconds