Return to search

Klimatförändringarnas hotbild mot vinterturismens aktörer i Sverige / Climate change threat to winter tourism operators inSweden

Klimatforskning visar att det i första hand är människan som orsakat vårt förändrade klimat, genom utsläpp av växthusgaser som värmer upp vår planet. Enligt forskare kan dessa förändringar i klimatet bidra till en sårbar turismnäring. Uppsatsen syftar till att undersöka hur vinterturismaktörer i Sverige arbetar med klimatfrågan, samt hur de anpassar sig inför klimatförändringarna. För att nå syftet har vi utgått från en kvalitativ metod baserad på intervjuer med aktörer som har en koppling till vinterturismen i Sverige. Det har visat sig att vinterturismaktörer ser klimatförändringarna som ett tydligt hot mot deras verksamheter. För att kunna överleva måste de jobba med olika anpassningsåtgärder där största “räddningen” anses vara utvecklingen av tekniken för tillverkning av konstgjord snö.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:kau-45388
Date January 2016
CreatorsMatias, Diaz Araya, Sofia, Boström, Sandra, Trajkova
PublisherKarlstads universitet, Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013), Karlstads universitet, Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013), Karlstads universitet, Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0021 seconds