Return to search

Hur är det med anmälningsskyldigheten? : En studie om förskolepersonals syn på kränkningar mellan personal och barn, samt om svårigheterna med anmälningsskyldigheten.

Syftet med studien var att få en uppfattning av hur personal i förskolan ser på kränkande beteenden mellan vuxen och barn och hur de hanterar situationer där kränkning uppstår. I undersökningen använder vi både kvalitativa och kvantitativa metoder, kvantitativ metod som undersökningsmetod med enkäter men en kvalitativ analys för att utläsa studiens resultat. Resultatet visar på en komplex uppfattning om kränkningar och att de finns flera svårigheter med att anmäla kränkningar i förskolan. Slutsatser i studien är att det finns ett behov för bättre rutiner för hur anmälan ska gå till och fler reflektioner mellan personalen om vuxenmakt bör förekomma i förskolan i större utsträckning.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-44319
Date January 2019
CreatorsDidricksson Wirgin, Mikaela, Porsemo Bylund, Linnéa
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.002 seconds