Return to search

Barn har all rätt i världen : En fenomenografisk studie om förskollärare och rektorers uppfattningar om barns integritet och rättigheter.

Studiens undersökningsområde är hur arbetet leds och uppfattas av rektorer och förskollärare i arbetetutifrån barns integritet och rättigheter. Detta är relevant då barnkonventionen blivit svensk lag. Syftet äratt förstå förskollärarnas respektive rektorers uppfattningar om barns integritet och rättigheter i förskolanoch hur förskollärare respektive rektorer för arbetet framåt med hänsyn till barns integritet ochrättigheter. Detta leder till forskningsfrågorna: Vad har förskollärare respektive rektorer föruppfattningar om barns integritet och rättigheter i förskolan? Hur uppfattar förskollärare respektiverektorer sitt arbete med att leda arbetet med barns integritet och rättigheter i förskolans verksamhet?Studien utgår från fenomenografisk ansats och förståelse, uppfattningar och erfarenheter är centralabegrepp. Studien grundar sig i intervjuer utav förskollärare och rektorer och intervjusvaren har ställtsmot varandra för att nyansera variationer i uppfattningar, förståelse och erfarenheter. Resultat attberoende på de olika variationer som uttrycks i förskollärares och rektorers uppfattningar har betydelseför hur arbetet leds i verksamheten med barns integritet och rättigheter. Alla medverkande i studienuppfattar att barns integritet och rättigheter är ett viktigt ämne att belysa och arbeta med i förskolansverksamhet.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:hh-42901
Date January 2020
CreatorsGudmundsson, Cajsa-Stina, Berg, Rebecca
PublisherHögskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle, Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0021 seconds