Return to search

Får jag lov? : En kvalitativ studie om införandet av en dansaktivitet på en arbetsplats. / May I have this dance? : A qualitative study regarding the introduction of a dance activity in a workplace.

Syftet med denna uppsats har varit att fördjupa oss i respondenternas individuella upplevelse av dans, genom att införa dans som en morgonrutin på deras arbetsplats. Skulle individerna uppleva en personlig skillnad och skulle de kunna ta med sig denna upplevelse in i  arbetsdagen? Den vetenskapliga forskningsmetod som använts i denna uppsats har varit den kvalitativa metoden och som urvalsmetod har vi använt ett bekvämlighetsurval. Som insamlingsmetod har vi använt oss utav kvalitativa intervjuer utifrån en tematiserad intervjuguide. De genomförda intervjuerna har spelats in och transkriberats i sin helhet. Vid analysen av empirin har vi kunnat dra paralleller till den symboliska interaktionismen och interaktionsritualer.     Resultatet som vi kom fram till var att dansen har en positiv inverkan på de sociala relationerna, den fysiska energin och deltagarnas humör. Det har även en inverkan på deras arbetsdag på så sätt att deltagarna kände sig inneha mer energi till att ta tag i arbetsdagen.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:kau-64695
Date January 2017
CreatorsCamén, Linnéa, Näslund, Lena
PublisherKarlstads universitet, Institutionen för sociala och psykologiska studier (from 2013), Karlstads universitet, Institutionen för sociala och psykologiska studier (from 2013)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0017 seconds