Return to search

På vilket sätt gynnar kooperativt lärande elevers lärande i matematik i grundskolan? / In what way does cooperative learning support students’ learning in mathematics in primary school?

Syftet med denna kunskapsöversikt är att utifrån vetenskapliga källor belysa hur kooperativt lärande kan gynna elever i matematikämnet i grundskolan. Sökprocessen skedde i flertalet elektroniska databaser, varpå vi använde oss av framtagna sökord. Resultatet visade att det kooperativa lärandet gynnar många elever i matematikundervisningen och även i andra ämnen. Det kan även gynna eleverna i framtiden när de ska ta sig an andra utmaningar. Forskningen visar att en förutsättning för att det kooperativa lärandet ska nå den framgång som är tänkt så krävs det mycket tid och planering från lärarna. Det krävs även att strukturerna för arbetet introduceras så att alla elever förstår syftet och hur de ska gå tillväga. Genom det kooperativa lärandet får alla elever chansen att känna sig sedda och delaktiga. Störmoment i undervisningen minskar eftersom alla elever är aktiva och deras sociala behov blir tillgodosedda.    Slutsatsen tyder på att det kooperativa lärandet gynnar eleverna om de får de förutsättningar som krävs från lärarnas sida. De bästa resultaten nås med en bra varierad undervisning.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mau-40474
Date January 2021
CreatorsSTJÄRNFELDT, FRIDA, Elleström, Josefin
PublisherMalmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för naturvetenskap, matematik och samhälle (NMS), Malmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för naturvetenskap, matematik och samhälle (NMS)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0026 seconds