Return to search

En kvalitativ studie om rastaktiviteter kan främja elevernas hälsa. / A qualitative study of recess activities can promote student’s health.

Examensarbetets syfte är att se om rastaktiviteter kan främja den allmänna hälsan hos eleverna, vilket bland annat berör den fysiska hälsan där vi upplever att ett möjligt problem eller en riskfaktor finns. Ett av problemen är hur det digitaliserade samhället växer fram allt mer och skapar mindre fysisk aktivitet. Studien genomfördes av en kvalitativ undersökning där vi genomförde sex digitala semistrukturerade intervjuer med utbildad personal på fyra olika skolor. Analysen av empirin gjordes genom det salutogena- och patogena synsättet på hälsa. Resultatet och slutsatsen av de semistrukturerade intervjuerna visar att den sociala hälsan hade en större inverkan vid rastaktiviteter men att den fysiska- och psykiska hälsan främjar elevernas hälsa genom att rastaktiviteter erbjuds, där eleverna kan välja att delta eller inte.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mau-42965
Date January 2021
CreatorsStevenson, Simon, Orest, Ninni
PublisherMalmö universitet, Fakulteten för lärande och samhälle (LS), Malmö universitet, Fakulteten för lärande och samhälle (LS)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0014 seconds