Return to search

Djur som en fjärde pedagog? : En kvalitativ studie av tre unika förskolors arbete med djur i förskoleverksamhet. / Animals as a fourth educator : A qualitative study of three unique preschools work with animals in the educational activities.

Syftet med studien var att undersöka hur förskollärare på förskolor med djurinriktning arbetar med djur i verksamheten. Studien gjordes genom kvalitativa intervjuer med förskollärare som är verksamma i förskolor som har inriktning mot djur och natur. Teoretiska utgångspunkter användes från det sociokulturella perspektivet där vi anser att djur kan ses som medierande resurser i barns lärande samt att vi utgår från Deweys aktivitetsbegreppet, även i folkmun kallat för “learning-by-doing”. Studiens slutsats visar på att om förskollärare har ett genuint engagemang och intresse för djur och natur så blir arbetet mer givande och meningsfullt.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-42852
Date January 2018
CreatorsForsbäck, Louise, Fogelberg, Sandra
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0024 seconds