Return to search

Högläsningens betydelse för barnsspråkutveckling i förskolan : En undersökning om hur läsmiljöer främjar barns språkutveckling

Syftet med denna studie är att undersöka vilka pedagogiska verktyg förskollärare använder under högläsningstunder, samt att bidra med ökad förståelse för högläsningens betydelse för barns språkutveckling med särskilt fokus på barn med svenska som andraspråk. I vår forskning har vi använt en kvalitativ metod där genomförandet görs i form av intervjuer via Skype och ljudinspelningar. Urvalet av respondenter består av fem förskollärare som arbetar på fem förskolor. Vi har valt respondenter som arbetar med barn i olika åldrar, för att se hur förskollärare arbetar med högläsningstunder och hur barns språkutveckling påverkas av dessa. Resultatet visade att samtliga förskollärare anser att högläsningsstunden är viktig, och att högläsning förekom dagligen. Samtliga förskollärare vi intervjuade är övertygade om att högläsning i barngrupp stärker barn språkligt.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-96271
Date January 2020
Creatorspedersen, sandra, Nidal, Bounni
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP), Linnéuniversitetet, Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0019 seconds