Return to search

Barnets behov vid inskolning : Inskolningens komplexitet i förskolan / The childs need at schooling : Comlexeties at schooling for preeschool

Acsract Syftet med denna studie har varit att undersöka hur förskollärare arbetar för att tillgodose det enskilda barnets behov vid inskolning. Studiens syfte mynnar ut i frågeställningar om hur förskollärare går tillväga och hur förutsättningarna ser ut för att nå en väl genomförd inskolning. Undersökningen handlar om att bredda kunskapen om hur förskollärare arbetar med inskolningen för att se det enskilda barnet i inskolningsprocessen. Studien knyter an till tidigare forskning och lyfter det som i resultatet är relevant. I läroplanen för förskolan (2018) står det att förskolan har i uppdrag att bemöta och ta till vara på alla barns individuella behov samt att de ska göra verksamheten meningsfull för alla barn. I denna studie lyfts förskollärarens förhållningssätt och förmåga att förstå hur de förhåller sig i mötet med barn och barns behov. Förskollärare behöver ha en medvetenhet kring sin egen syn på bemötande, då det hänger ihop med förmågan till samspel. Resultatet i undersökningen pekar på att bland annat kvalitet har stor betydelse för en väl genomförd inskolning.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-103067
Date January 2021
CreatorsLinnér Öststorm, Marie, Johansson, Mikaela
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP), Linnéuniversitetet, Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0021 seconds