Return to search

Anknytning fungerar som bäst när barnet litar på mig : En kvalitativ studie om åtta förskollärares uppfattning om begreppet anknytning i förskolan. / Attachment works best when the child trust me : A qualitative study about eight pre-school teachers understanding about the concept attachment in preschool.

Syftet med denna studie var att undersöka åtta förskollärares uppfattning om begreppet anknytning i förskolan. Metoden för studien är kvalitativ, åtta semistrukturerade intervjuer gjordes. Resultatet i studien visar tydligt att förskollärarna som intervjuats kopplar anknytning till trygghet. Utmaningarna som förskollärarna ser är vårdnadshavares inställning till förskolan, barngruppens storlek, språket och tidsbrist. De möjligheter som förskollärarna ser är att de kan påverka barnets anknytning genom att anpassa sitt förhållningssätt och bemötande.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mdh-42938
Date January 2018
CreatorsLefverth, Lisa, Leandersson, Therese
PublisherMälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola, Akademin för utbildning, kultur och kommunikation
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
RelationLÄRARUTBILDNINGEN,

Page generated in 0.0021 seconds