Return to search

Barns vila i förskolan : En kvantitativ studie om vilans innehåll, ramverk och likvärdiga villkor / Childrens sleeping periods in preschool. : A quantitative study about preschoolers sleeping periods based on content, framework and equal terms.

Syftet med studien är att utifrån ett didaktiskt perspektiv undersöka hur förskolor planerar och genomför vila för 1-5 åringar i förskolan som enligt styrdokument ska ge likvärdiga förutsättningar för barns lärande och utveckling. För att undersöka syftet tar studien utgångspunkt i tre forskningsfrågor: Hur planerar och genomför förskolan vila för barn? Hur arbetar förskolan för att barn ska ges lika förutsättningar till vila? Vilka argument ligger till grund för vilken form av vila man valtatt genomföra? Som metod i den kvantitativa undersökningen används enkäter med frågor relaterade till forskningsfrågorna. Under studiens gång framkom det intressanta tankar och aspekter kring hur pedagoger i förskolan planerar och genomför vila för barnen samtidigt som respondenterna belyser svårigheterna med att förhålla sig till barnens bästa, vårdnadshavarnas önskemål och ansvaret gentemot styrdokument. Vår målsättning är att kunna bidra med ny kunskap kring pedagogers syn på temat och hur förskoleverksamheter arbetar med barnens vila och avslappning.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:lnu-95587
Date January 2020
CreatorsJohnsson, Emma, Stuxgren Levisson, Marie
PublisherLinnéuniversitetet, Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP), Linnéuniversitetet, Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0016 seconds