Return to search

Utomhuspedagogik : En Intervjustudie av lärares förhållningssätt till rörelse och hälsa vid utevistelse. / Outdoor education : An interview study of teachers approach to movement and health during outdoor activity.

Denna studies syfte är att få mer kunskap i hur fritidslärare och idrottslärare belyser aspekter kring utomhuspedagogiken. Studien kommer även belysa fritidslärares och idrottslärares förhållningssätt till eleverna när det gäller rörelse och hälsa i samband med utevistelsen. Studien vilar på utgångspunkter och centrala begrepp. Utgångspunkterna är sociokulturellt perspektiv, barnperspektiv och utomhuspedagogik. De centrala begreppen är hälsa och rörelse. I studien undersöks fritidslärares och idrottslärares uppfattningar med hjälp av intervjuer. De kvalitativa intervjuer som har analyserats med hjälp av en tematisk analys har synliggjort tre tydliga förhållningssätt naturälskaren, den stöttande läraren och optimisten. Resultatet visar hur dessa tre olika lärartypiska inställningarna skiljer sig åt i förhållande till utomhuspedagogik, rörelse och hälsa.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:liu-166623
Date January 2020
CreatorsSjöstedt, Jens, Åhman, Gustaf
PublisherLinköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet, Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0023 seconds