Return to search

Estetiska lärprocesser i ett målbaserat utbildningssystem / Aesthetic learning processes in a goal-based educational system

Denna kunskapsöversikt har till syfte att systematiskt sammanställa kunskap om villkoren för estetiska lärprocesser i bildämnet i relation till en målrationell skola. Forskningen i denna kunskapsöversikt presenteras i förhållande till frågeställningen: Hur möjliggörs och begränsas lärande med estetiska lärprocesser genom kursplanen för bild i årskurs 7-9? Systematiska sökningar i databaser för forskning inom pedagogik och utbildningsvetenskap genererade ett brett underlag och valda studier kategoriseras i resultatet där frågeställningen behandlas i en diskussion utifrån tre prominenta teman: En målrationell skola och styrdokument, Lärarens roll och bildlärarprofession samt Förhållningssätt till estetiska lärprocesser. Denna kategorisering synliggör icke statliga organisationers inverkan på utbildningspolitiken och det målrationella utbildningssystemets påverkan på estetiska lärprocesser.

Identiferoai:union.ndltd.org:UPSALLA1/oai:DiVA.org:mau-40905
Date January 2021
CreatorsCorneliusson, Ida, Arvidsson, Ellen
PublisherMalmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för kultur, språk och medier (KSM), Malmö universitet, Malmö högskola, Institutionen för kultur, språk och medier (KSM)
Source SetsDiVA Archive at Upsalla University
LanguageSwedish
Detected LanguageSwedish
TypeStudent thesis, info:eu-repo/semantics/bachelorThesis, text
Formatapplication/pdf
Rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess

Page generated in 0.0023 seconds